top of page
Det Nye.webp

Marie (t.v.) og Therese er forfengelige og skal holde stilen til de dør.

De er gothere og kjører rock'n'roll-pønkestil. De eier ikke skiklær, og kan ikke fordra sola.

- Vi er ikke satanister og tilhører ingen sekt. Vi er to forfengelige jenter som bryr oss om hvordan vi ser ut, sier Therese K. Hermansen (37) og Marie Bechsen Hansen (19). Venninnene har tatt toget fra Kristiansand til Oslo for å se sitt store forbilde Marilyn Manson live i Spektrum, og varmer opp med noen øl på Club Maiden. I hjembyen er Therese kjent som "hun med det blå håret".

(Intervju i Det Nye. Nr. 3 Feb/Mars 2008)

Hvorfor er dere gothere?

- Det er ingen spesiell grunn til det. Vi begynte å gå i svart, og så har det bare utartet. Vi har ikke noe ønske om å skille oss ut.

Største ulempen ved å være gother?
- Til tider er det gøy med oppmerksomhet - men vi er lut lei fulle folk som kommenterer utseendet vårt, og som spør om vi er satanister eller driver med SM. Det er utrolig irriterende når mannfolk knipser oss på rumpa fordi vi går i shiny skjørt.

... og den største fordelen?
- Klærne symboliserer hva vi står for, og de fleste vet hvem vi er. Dessuten har vi bare èn farge i klesvasken, og alle klærne våre matcher. Og så er det jo søtt når barn spør om vi er kona til Kaptein Sabeltann, dronningen fra eventyret eller Nemi.

 

Hvordan blir dere oppfattet av andre jenter?
- Vi tror de synes det er kult at vi tør å ta den helt ut. Mange spør om de kan få se på neglene våre og ta på håret.

Hva ler dere av?
- Alle tror vi er deprimerte, skumle og gale fordi vi bare kler oss i svart. Vi er ironiske og ler mye. Det er mange som blir overrasket når de snakker med oss, for vi er jo faktisk både fargerike og humørfylte.

 

Hva slags gutter liker dere?
- Vi liker rockestjernelooken. Han må være kul på håret, enten ha svart, langt hår, eller kort og rufsete sveis. Blek hud, tynne bein og store boots. Det er begrenset med gutter i metal- og gothmiljøet.

 

Synes gutter utenfor miljøet at dere er rare?
- De blir nok heller litt redde, noe som bidrar til at vi får respekt.

 

Hva hater dere?
- Pels og R'n'B-musikk.

 

Hva synes dere om glamourjenter og rånejenter?
- Vi har nok ikke så mye til felles med noen av dem, og tiltrekkes vel ikke akkurat av de miljøene.

 

 Hva er mest harry med dere?
- Harry? Vi er forfengelige. Vi bruker alltid skjørt, vi har glitter på neglene og går ikke ut uten sminke. Vi kan pynte oss i timesvis. Vi er ikke happy med å slenge på oss en gammel bandskjorte.

Goth-must:
 

⦁    Kun svarte klær. Alltid kjole eller skjørt, aldri bukser. Fløyel eller PVC, aldri skinn. Fiskenetting-genser og hansker gjør susen.
⦁    Høye boots, gjerne med flammer.
⦁    Svart, farget hår pyntet med fargede extensions. Sidepartiet kan barberes for å få en tøffere look.
⦁    Øyenbryn tegnes hver dag, de naturlige barberes vekk. Huden skal være porselenshvit, og leppestiften kan være blå eller svart.
⦁    Halsbånd, piercinger og masse sølvsmykker gjør stilen komplett.

bottom of page