top of page

LITT MYSTISKE:
Therese K. Hermansen (t.v.) og Nora Ravnheim holder på med mange slags aktiviteter, informasjon om alt er samlet på nettstedet gothic.no

Mørke damer med lyse idèer

 

Venninnene vil gi næring til goth-miljøet via tegninger, det skrevne ord og musikk. Nå har de dannet både forlag og klubbkonsept.


Tekst og Foto: Irene Hegge Guttormsen, Agderposten.
Dato: 08.04.03

 

 

Nora Ravnheim fra Arendal – eller bare Ravn – er kvinnen bak forlaget Trollmåne. Hun har tegnet og skriblet og skrevet i ”alle” år og har nå første nummer av Rimfrost magasin klart.


- Dette er unikt. Bladet er det første i Norge som kan tilfredsstille unge mennesker med interesser innen det ukjente og som gjerne befinner seg i alternative miljøer for eksempel innen goth, rollespill, new age og paganisme, forteller Ravnheim som er glad for den økonomiske oppstartsstøtten hun har fått fra kulturkontoret i Arendal.

 

 

Vi er ikke skumle og representerer ikke det negative.

                                                                                          ”Ravn”

Temastoff

Hennes egne og andres tegneserier står sentralt i bladet. I tillegg inneholder det temaer som rollespill, konserter, festivaler, naturreligioner, okkultisme, dyr og naturvern, økologi, intervjuer, anmeldelser og konkurranser.

 

Layout er viktig for damene. Ravnheims venninne Therese K. Hermansen står for den biten. Undertegnede testet magasinet på lillebror som i likhet med de to venninnene er tilhenger av darkwave-miljøet. Hans dom var at dette var et knakende godt blad med stilig utforming og mye interessant innhold.

 

Engelsk stil

Mange synes ungdommer og andre som kler seg i den typen klær Nora og Therese bruker, virker litt skumle.

 

- Vi setter pris på det som er vakkert med det mørke. Estetikk er viktig.

 

Vi har sterke meninger om samfunnet og er engasjert på flere fronter. Det er synd at mange dømmer oss ut fra det ytre. Vi er ikke skumle og representerer ikke det negative. Men vi tar utgangspunkt i det som er mørkt og mystisk fordi det fascinerer oss, sier de.

 

Begge har tilbrakt mye tid i England hvor miljøet er bredt.

 

Therese er veldig opptatt av engelske moter på denne fronten, kler seg i mer smykker, detaljer og ”dilldall” enn venninnen og ønsker nå å ta med seg dette hjem ved å selge klær og annet via sin hjemmeside.

 

Mens Nora satser mest på forlaget, har Therese startet firmaet Darklands med ny goth-klubb, Redemption, hvor den engelske stilen vil stå i fokus.

- Vi har et klubbkonsept på gang der vi ønsker å invitere DJ'er som spiller skikkelig fet musikk du ikke får andre steder, - musikk som bestilles fra England, forteller hun.

 

”Vi setter pris på det som er vakkert med det mørke”

bottom of page