top of page

Therese - Kristiansands gothdronning

 

Jeg husker som liten jeg så henne i byen, da jeg ennå var et barn, og jeg beundret henne for å tørre å være seg selv, kle seg som hun ville og ikke bry seg om hva andre syntes. Nå er de flere, og det er mer normalt å være goth, men alle husker vel Therese. Kristiansands gothdronning.

 

Tekst og foto: Catrine Kleppe. (September 2003)

Therese Hermansen, 32, var den første og eneste gotheren i Kristiansand i lang tid.

 

Hun er en typisk skorpion som er ganske så rastløs og liker å ha mange prosjekter på gang. Hun er perfeksjonist og lidenskapelig opptatt av ting som engasjerer henne, og har en mørk og ironisk sans for humor. Therese er også involvert i undergrunnsbladet Rimfrost, og driver nettstedet Gothic.no - den største norske goth-nettsiden. Hun driver også firmaet Darklands, hvor hun selger import klær fra England - og webdesign.

Nå nylig startet hun også opp goth-klubben Redemption, og Metal Pub på Excellent. For ca. et år siden var hun med å starte Club Lestat med en del andre folk. Dette samarbeidet var kortvarig, da det ble en del uoverensstemmelser i styret om hvordan klubben skulle drives, og Therese valgte å trekke seg. Hun trives i dag veldig godt med det hun holder på med, da dette er et bidrag til undergrunnsscenen i Norge, noe vi har sterkt behov for, da dette miljøet ser ut til å vokse.

 

Hun er interessert i østlige religioner, men er ikke noe tilhenger av religion selv. Hun mener religion er noe personlig og ikke burde bli presset på andre.

 

Goth kan, av utenforstående, ofte forveksles med satanisme, noe som er beklagelig, da det ikke har noe med dette å gjøre i det hele tatt. Vel er gothere glad i å henge på seg masse smykker og klær med en haug av okkulte symboler, og være opphengt i blodige vampyrfilmer etc. med det må likevel ikke forveksles med satanisme som er et ytterpunkt langt vekk fra det goth-livsstilen representerer! Det er et spørsmål hun ofte får, samt andre svartkledde, sier Therese oppgitt.

Musikk er en av hennes store lidenskaper, det går for det meste i gothband, men dette hevder hun er helt tilfeldig. Musikksjangrene hun hører på varierer også etter humøret, alt fra black metal til rolig atmosfærisk musikk, til cybergoth og EBM.

 

Hun liker også å lese, selv om det blir lite tid i Therese sitt liv til dette da hun holder på med så mange prosjekter. Men en gang i blant når hun har litt fritid setter hun seg ned med ei god bok. Det går for det meste i biografier og fantasy/horror/vampire-sjangeren, med minst et par slott og noen drager, men også bøker med personer hun kan identifisere seg med.

 

Til tider er hun kjempe a-sosial, lukker seg inne og enten jobber med prosjekter, eller er bare hjemme og slapper av, mens hun andre ganger blir veldig selskapssyk. Da forvandles Therese til et sosialt lite vesen som befinner seg i selskap med mennesker hun liker eller er på steder der hun føler seg hjemme. Og nok en gang er en av de mest tilfredse personer i verden.

bottom of page