top of page

ElektroStat 2011

Norges største festival for alternativ elektronisk musikk. To dager med dansbar støy, non stop fet EBM, skitten industri, 80-talls nostalgi, nu-rave, dub-step, slem aggro-tech og svevende synth-pop!

Tekst og foto: Therese K. Hermansen. Publisert: 08.01.2012

 

 

 

- Jeg hadde aldri gått på jobb en gang i denne formen!


Jeg satt i bilen på vei ned til byen mens jeg snakket med Hedda i mobilen. Jeg hadde 40 i feber, tung influensa, og følte meg rett og slett elendig. Fikk parkert bilen, slept kofferter (hvor mye trenger man egentlig for èn hotellweekend på festival?) ned til bussen hvor Hedda sto og ventet. Ok, den ene kofferten var stæsj og sminke som skulle brukes på ElektroStats makeup-stand, som Darklands skulle sponse, samt litt promoting og tang, siden det nå var, vel bittegrann business, og mest pleasure denne turen handlet om.

Stakkars medpassasjerer. Vi hoster og nyser til den store gullmedalje, mens vi klager over for varm/kald temperatur, og generelt hvor ufattelig elendige vi er i formen. Og hvor utrolig upassende det var å bli syk akkurat på dette tidspunktet. Samtidig prøver vi tappert å være positive, mens vi dytter i oss vitaminer og Paracet så ofte som det er forsvarlig. På det ene stoppet mellom Kristiansand og Oslo finner vi ut at vi må ha Sørlandschips til turen. Prøver å løpe (med 40 i feber og monsterplattåboots) bort til butikken, hvor vi i febertåke bruker 15 min. på å finne chips, deretter kassen, for så å slepe oss tilbake til bussen akkurat tidsnok før den kjører videre til Oslo. De få meterne føles som en gjennomført maratonøkt, da nevnte feber gjør selv den minste bevegelse til en stor oppgave.

 

Men til ElektroStat skal vi! Å avlyse var aldri et alternativ. Og nå kan ingenting stoppe vår elektrohelg i hovedstaden. Vi teller timer mellom hver gang vi kan ta to Paracet igjen, og så er vi omsider i Oslo. Hurra!

Etter å ha nyst ca. 3 millioner ganger siden man sto opp, har sminke og det lille av glamorøsitet som var tilstede denne morgenen for lengst forsvunnet. Men det er det man har store sorte solbriller til. Vi sleper med oss lasset av kofferter og finner omsider hotellet, som viser seg å være første del i helbredelsesprosessen. Festivalhotellet, Comfort Hotel Xpress, sentralt plassert i Møllergata er et helt nytt, veldig kult og urbant hotell. Med stilig design, rene og pene rom og splitter nytt fint bad, har de egentlig alt vi trenger. Hyggelig og hjelpsom betjening er der også, og istedenfor kjip heismusikk, spiller de The Killers og The Cure i resepsjonen. We like.

 

ElektroStat - Dag 1

 

Tanken på å bevege seg mer enn nødvendig, gjør at vi dropper invitasjoner til vorspiel, og pakker heller opp medbragt laptop og lader opp med å sjekke ut bandene som skal spille på festivalen ikveld. Veldig mye bra på programmet, og vi gleder oss spesielt til Unitary og ikke minst Vision Talk

 

Vinen åpnes, vi stæsjer oss opp, sminker rennende øyne etter beste evne, og deretter kommer min egen privatsjåfør og henter oss utenfor døren. Ooh, yes. Privatsjåfør hele helgen, courtesy of ElektroStat. Fine festivalen. Kjenner at influensaen slipper taket bare ved tanken. 

 

Månefisken er et utrolig kult sted, og et perfekt lokale til en festival som ElektroStat. Utenfor er det hengt opp masse lys i alle farger, og det ser helt fantastisk ut, med sitteplasser og matservering utenfor, idyllisk plassert langs Akerselva.

På vei inn blir jeg spurt om legitimasjon to ganger. To ganger liksom. Bless them, sikkert litt dårlig lys i høstmørket. Jeg blir ihvertfall kjempeglad, og igjen kjenner jeg at influensaen slipper enda litt mer taket. Ikke mer som skal til.

 

It's like coming home. Vi møter igjen masse kjentsfolk, og blir introdusert til enda flere fantastiske mennesker. ElektroStat-ledelsen skal virkelig ha masse skryt for å ha fått til denne fantastiske festivalen. Lokalet, bandene, folkene, mat, drikke, stands, dekorasjoner, musikken, musikken, og nevnte jeg musikken? Ooh, deilig bare å være der og nyte den gode stemningen. Litt C-vitamin-influensamedisin og en Irish Coffee (kun for medisinske hensikter, selvsagt), så kan vi virkelig begynne å nyte denne fine helgen for alvor.

Vision Talk var helgens høydepunkt for min del. Mer fengende og deilig synthpop skal du lete lenge etter. Søt, svensk vokalist er heller ikke feil, og vi ble ganske så imponert over, og ikke minst veldig misunnelig på damen som spilte på de fine digitale synthtrommene. Det så veldig kult ut, det gjorde forøvrig hun også. Utrolig kult band, som kjapt ble plassert på listen over yndlingsband, absolutt. Da de spilte "Paradise For Free" og "Dina Tankar" var jeg den lykkeligste personen i hele verden og sang med av full hals, mens vi danset og koste oss foran ved scenen. Influensa? Naah, glemt den nå! :)

 

Dag 2
Vårt nye yndlingshotell er verdens beste. Da vi utpå formiddagen bestemmer oss for å ta turen ut i høstsolen, henger det jammen meg verdens beste frokostpakke på døren! Som ikke vi har bestilt en gang.
 
- Og den er vegetar, fantastisk! En helt utrolig nydelig sandwich med egg og tomat, i tillegg lå det også yoghurt, frukt og juice oppi goodiebagen! For så vidt det eneste solide måltidet hele helga, så det ble meget godt mottatt. Fine hotellet.


Etter vorspiel hos gode venner, spaserer vi opp til Månefisken. En flott tur langs Akerselva, med fossefall og fin belysning langs veien, til vi skimter Månefisken som ligger der så idyllisk til, og venter på å gi oss enda en flott elektrokveld med masse flotte mennesker.

På NRK sine «Urørt»-sider kan man lese følgende om norske Ultra Sheriff:

 

Ultra Sheriff er en biomekanisk trio fra verdensrommet som fokuserer på catchy dansbare sanger og utryddelsen av menneskeheten og alt organisk liv forøvrig.

 

Gud for et kult band! Med låter som «Firestorm» og «Make me a Cyborg» tok de virkelig publikum med storm! Helt fantastisk stemning og meget underholdende konsert! Èn ting er å høre musikken, men det ble bare enda bedre når man så dem live.

 

Da vi danset til Ultra Sheriff var influensaen forsvunnet som dugg fra solen. ElektroStat hadde kurert oss. Big time!
 

Mellom konsertene var det masse forskjellige DJ's som spilte, og spesielt èn av dem som vi fikk med oss, spilte så bra musikk at vi ble helt overveldet av lykke, og måtte bare gi beskjed. Er ikke akkurat bortskjemt med sånn musikk til vanlig når man går ut, så vi ble kjempeglad for å høre så bra musikk. Så bra faktisk at vi måtte danse litt. Og det, det er virkelig ikke ofte. Vi snakker sånn ca. hvert skuddår. 

 

Tusen takk til alle som jobbet for at ElektroStat ble den fantastiske opplevelsen for oss og alle andre som besøkte festivalen. Vi hadde virkelig en Ab Fab weekend!

 

PS: Flere bilder ligger på Darklands Magazines Facebook-side

 

www.elektrostat.com

bottom of page