top of page
Deathstars.jpg

Deathstars
Sophisticated Darkness
 

Mørkt og tungt, men samtidig glamorøst og stilfullt, - med en ”clear and present vibe of sex, guts and horrorish vogue”, som det så fint står beskrevet. Deathstars er tilbake med nytt album: Night Electric Night!
Siden utgivelsen av deres forrige plate ”Termination Bliss”, har de i tillegg til å ha mottatt flere priser, også i løpet av en ett års-periode gjort nærmere 200 konserter i Europa. I tillegg til å headline, har de også turnert med bla. Cradle of Filth og KORN. Med nylig utgitt album, intervjuer og konserter hver dag, tok vokalist i Deathstars, Whiplasher Bernadotte seg likevel tid til å besvare spørsmålene Rimfrost Magazine hadde til ham.

Tekst: Therese K. Hermansen. Foto: Steve Brown.
Intervjuet er fra Rimfrost Magazine nr. 19 (2009)

Gratulerer med nytt, fantastisk album! Fortell litt om det.
 
Sammenlignet med Termination Bliss, det forrige albumet, så er Night Electric Night ikke like innadvent. Vår omfattende turnévirksomhet de siste to årene har nok påvirket materialet mer enn på tidligere plater, på den måten er den mer variert. En mer avslappet plate, helt enkelt. Vi er stort sett et mer avslappet band i dag, noe som er veldig bra for alle involverte.
 
Hva handler låtene om?
 
Forskjellige temaer som ganske enkelt bygger på mitt liv, og den tilværelsen vi i bandet er i. Ofte slitne og forfalne nattklubb-situasjoner som bygger på destruktivitet, sex og diverse stimulanser. Vi er jo ”cityboys” som oftest sviver rundt om nettene og bryter løfter, så mye finner sted i byen om natten. Også kunsten å miste alle etiske preferenser i en håndvending. Primitivt men elegant. Den har et enormt filantropisk dyp også, men det er ganske irrelevant i sammenhengen. Vi er jo et ganske jævla svart band med mye glam, glitter og sminke rundt forbi.
 
Hvordan har responsen vært fra fans/publikum?
 
Svært bra. Denne gangen liker til og med store menn musikken.
 
Hva/hvor får dere inspirasjon fra?
 
Våre fucked up liv. Det er det absolutte fundamentet til hver låt vi gjør. Vi har nesten ingen oversikt over andre band som spiller i dag, så musikalsk er vi stort sett inspirert av gammel musikk. Vi er jo illojale mot alle genrer og blander alt vi har hørt på til det vi kaller ”russisk døds-pop, eller døds-glam”.
 
Hva gjør dere når dere ikke driver med musikk?
 
Vi har vel alle ulike interesser, men vi puler og fester en del. Jeg har fått en stor interesse for jogging, noe som tar en del tid. Vi omgås mest sammen også utenfor bandet. Vi er som en liten metrosexuell sleazy terroristcelle.
 
Hvilke artister kunne dere evnt. tenke dere å jobbe/lage musikk sammen med?
 
Beyonce, Danzig, John Denver (r.i.p), Paul Stanley, Alice Cooper, Fleetwood Mac & Phil Collins. Til og med Bonnie Tyler og A-Ha hadde vært fantastisk. Vi er veldig glad i 80- og 90-talls pop, men jeg har hørt at Morten Harket skal være en asshole uten like, men vi er jo veldig glade i assholes så det kunne kanske funke likevel.
 
Hvilke 3 CD’er må man ha i platesamlingen sin?
 
KISS - Alive, Master’s Hammer - ”The Ritual”, Top Gun – Soundtrack.
 
Kan vi se Deathstars på noen festivaler i sommer?
 
Ja, vi skal spille på noen festivaler, men i og med at vi har en lansering i USA så er fokuset på det. Planen var at vi skulle spille på festivaler i Europa hele sommeren, men nå blir det transatlantisk deathglam-propaganda som står øverst på dagsordenen. Jeg har ikke engang oversikt over hvilke festivaler som er booket akkurat nå, men det er vel noen stykker. Jeg tar det når sommeren nærmer seg, det bookes fortløpende akkurat nå.
 
Når kommer dere til Norge?
 
Vi var nettopp i Oslo og spilte. Norge er et U-land for vår musikk, noe á la Djibouti. Ikke mange vet om oss i Norge, bare kjærestene deres. Vi kommer sikkert tilbake etterhvert, men ingenting er booket enda.
 
Hvilket forhold har dere til Norge?
 
Vi har tre halv-nordmenn i bandet og tre av oss kommer fra Strømstad.. Jeg har jobbet i Svinesund i flere år, solgt billig-kjøtt og sigaretter til busslaster med norske lavinntekt-mottakere fra Sandefjord og Halden. Vi vet nøyaktig hva slags typer dere er, i og med at vi er nøyaktig likedan. Fytti grisen.
 
Hører dere på noen norske band?
 
Ja, mange. Vi har jo mange kompiser i norske band, Turbonegro så klart – som er gode gamle venner, og dessuten mange black metal-band, som vi også har god kontakt med, som Satyricon, Dimmu  Borgir osv. Faktum er at Dimmu hadde sin aller første gig sammen med oss – vårt gamle band - på Elm Street i Oslo. Men ja.. vi kommer jo fra den scenen. Men alt fra popband til black metal liker vi. Norge er jo et ganske eksotisk land for svensker, så vi forbedrer oss gjerne i deres kultur. Jeg skulle for eksempel gjerne by Marion Raven på en kaffe.
 
Hva er planene fremover?
 
Vi drar på en UK-turné nå i nesten tre uker, deretter noen konserter i Finland, så Russland, etter det festivaler i Europa, så USA-turné og rett etter det en Europa-turné igjen.. Etter det så er det sikkert noen flere turnéer.
 
Hvor er Deathstars om 10 år?
 
I graven. Om vi ikke går på zombiepulver. Vi er et veldig intensivt band og jeg har vanskelig for å se at vi skulle kunne holde på så lenge. Hver måned kan være den siste, men vi kan vel si at vi tar et halvår om gangen. Max.
 
Noe annet dere ønsker å tilføye?
 
Støtt svenskene, fortsett å handle over grensen, så hjelper vi dere i vanskelige tider. Besøk Svinesund, kjøp kjøtt og sigaretter i store lass, så kanskje Deathstars besøker en liten nasty klubb i nærheten av der du bor. Tjenester og gjengjeldelser.
 
 
DEATHSTARS ER:
 
Whiplasher Bernadotte – Vokal
Nightmare Industries – Gitar
Cat Casino – Gitar
Skinny Disco – Bass
Bone W. Machine - Trommer
 
 
DISKOGRAFI:

Night Electric Night
Date: 2009
Nuclear Blast

Termination Bliss
Date: 2006
Nuclear Blast

Synthetic Generation
Date: 2003
Nuclear Blast

 

bottom of page